ZPRÁVY

Tři poutníci z naší farnosti se v neděli 24.2. vydali na pěší pouť do Číhoště. Trasa vedla přes Chlumec nad Cidlinou, Týnec nad Labem a Čáslav. Do Číhošti poutníci dorazili ve čtvrtek 28. 2.

Masopust

23.02.2019

Letošní průvod masopustních maškar se zastavil i na naší faře. Fotografie jsou z webu města Hořice a schválně jestli mezi maškarami poznáte některé naše farníky :-)

V neděli 27. ledna 2019 zemřel Oldřich Kada. I když z našeho lidského světa takto náhle odešel zůstáváme i nadále spolu s ním v našem Pánu Ježíši Kristu. Oldo myslíme na tebe v našich modlitbách.

Vzpomínku na Jana Palacha zahájil v Divadelním sále radnice P. Tomáš Petráček. Připomněl význam hrdinského činu Jana Palacha v dějinných souvislostech Pražského jara a nástupu normalizace. Před farním kostelem proběhl pietní akt. Po návratu do Divadelního sálu radnice proběhlo promítání filmu Hořící keř polské režisérky Agnieszky Holland.

Věřící tří křesťanských církví v našem městě se sešli ve čtvrtek 17. ledna ke společné bohoslužbě v kostele Narození Panny Marie. Po bohoslužbě proběhlo přátelské posezení na faře.

V sobotu 5. 1. 2019 jsme si v našem kostele poslechli Českou mši vánoční od Jakuba Jana Ryby. Vystoupili Hořický komorní orchestr, sbory Ratibor a Vesna a Novobydžovský chrámový sbor. Na varhany hrál Ondřej Vávra, sóla zpívali Jitka Kateřina Přibylová - soprán, Ludmila Horová - alt, Filip Šťovíček - tenor a Jan Müller - bas. Řídila Olha Kolodiy.